Els viticultors i cellers del Baix Vallès fan promoció de la DO Alella

La iniciativa principal de la campanya de promoció és la Ruta del Vi

Economia

El mes d’octubre és el mes de la DO Alella. Durant aquestes setmanes, una seixantena d’agents públics i privats que formen part de la Ruta del Vi de la DO Alella organitzen més de 70 activitats en el marc de la segona edició del Vi+, un cicle d’activitats i experiències enoturístiques entorn del món del vi pensades per dinamitzar el territori i, especialment, la Ruta del Vi de la DO Alella.

Les activitats proposades enguany se centren en el món del vi, el paisatge, la gastronomia i els productes autòctons, i proposen la descoberta de la Ruta del Vi DO Alella pels 23 municipis del territori que en formen part: presentacions de vins i visites a cellers; tastos dirigits, menús i tallers gastronòmics; jornades de debat; propostes de música, teatre, literatura i poesia maridades amb vi; esdeveniments esportius; rutes patrimonials i sortides guiades a la natura; paquets d’hotel, wellness i vinoteràpia, entre d’altres.

En el cas concret del Baix Vallès, el diumenge 15 hi haurà una caminada per la ruta del vi DO Alella. Serà una excursió per la Serralada Litoral que s’iniciarà al Celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles (9 h). La caminada serà de baixa dificultat, apta per a tots els nivells i amb una durada aproximada de quatre hores. 

El divendres 20 (19 h) hi haurà un tast de vins a la Masia el Molí de Montornès (19 h), una activitat per donar a conèixer el patrimoni vitivinícola de la DO Alella. Finalment, el diumenge 22 (11 h) el Celler de Can Roda de Santa Maria acollirà un taller per endinsar-se en el món dels vins escumosos: el procés d’elaboració, el tiratge del vi, el desgorjat i el licor d’expedició. L’activitat inclourà un tast de diferents tipus d’escumosos segons el licor d’expedició emprat.
 

Edicions locals