L’Agència Tributària catalana obre oficina de referència a la comarca

La delegació de l’ens al Vallès Oriental està situada a Granollers

Economia

Des d’aquests dilluns els baixvallesans ja tenen una oficina de referència al territori per fer el pagament dels impostos a través de la l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Dilluns va obrir les portes a Granollers la nova oficina de l’ens català que ha de donar servei al Vallès Oriental.  

Segons el secretari d’Hisenda del Govern català, Josep Lluís Salvadó, a l’Oficina de l’Agència Tributària s’hi pot fer la liquidació completa d’impostos cedits, com les transmissions patrimonials, els actes jurídics documentats i successions i donacions –que actualment parcialment es fa a les oficines liquidadores de l’Estat. També s’hi podrà tramitar la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’administració –com ara sancions de trànsit, que fins ara gestionava l’Estat. 

A més, l’ATC gestionarà els impostos propis i alguns de nova creació. L’oficina del Vallès Oriental és un dels 14 locals propis que ha obert la Generalitat arreu del territori, que també compta amb 13 oficines compartides. 

D’altra banda, a partir de l’octubre l’ATC gestionarà els 4.500 milions d’euros anuals que la Generalitat i les seves 170 empreses paguen a l’Estat en concepte d’IRPF, IVA i cotitzacions socials. Això significa que l’ATC canalitzarà el pagament d’aquests impostos a l’Estat. El canvi implicarà més “eficiència i agilitat”, defensa Salvadó. Amb aquesta operació, “l’ATC es transforma en proveïdor de serveis tributaris”, apunta el secretari d’Hisenda. A banda de la Generalitat i les empreses públiques, l’objectiu és acabar signant convenis amb altres administracions perquè l’ATC pugui gestionar els impostos que paguen a l’Estat.

Durant l’estiu s’han dut a terme les obres per adequar el nou local, situat al carrer Ricomà de la capital vallesana però que també té entrada pel carrer Sant Jaume. Durant els mesos de juny i juliol s’ha portat a terme el procés de selecció de personal de la quinzena de treballadors, la majoria dels quals són gestors tributaris i administratius.
 

Edicions locals