Desconvocada la vaga dels treballadors de les sitges de Coca-Cola

El sindicat fa una crida a la classe treballadora a organitzar-se i lluitar contra la precarietat laboral

Economia

Aquest dimecres s'ha desconvocat la vaga que una vintena de treballadors de les sitges de la planta martorellenca de Coca-Cola duien a terme des de la setmana passada. Segons ha informat el sindicat CGT, la vaga s'ha desconvocat després que l'empresa Sodexo Iberia –per la qual treballen els vaguistes– hagi acceptat bona part de les reivindicacions dels treballadors.

Segons la CGT, la vaga ha estat desconvocada un cop s'han resolt la majoria de reivindicacions dels treballadors, com l'actualització de l'IPC, el reconeixement de l'antiguitat total, un increment salarial del 15%, la recuperació i el reconeixement de la cataegoria i del sou que tenia una treballadora abans de la subrogació, l'abonament dels salaris de vaga, la no mobilitat obligatòria de cap treballador i la subrogació de tota la plantilla, inclosos els treballadors amb contractes de sis mesos.

 

La CGT ha qualificat d'"èxit" la vaga, que ha durat set dies, i ha assegurat que aquesta acció "és una demostració que els drets laborals es conquereixen lluitant, no són regal de cap polític ni de cap empresari, sinó la conquesta de la mateixa classe treballadora".
 

 

Edicions locals