Amazon prepara l’aterratge al polígon de Martorelles

Manpower i Adecco són les firmes de recursos humans que s’encarreguen de la selecció de personal

Economia

Amazon ja ha iniciat el seu desplegament al polígon de Martorelles, amb la selecció de personal per una banda i amb l'adequació de les naus del polígon d'una altra. Els propers dies les empreses de selecció de personal Manpower i Adecco faran la selecció des de Mollet i Martorelles mateix.   

La multinacional del comerç electrònic ha iniciat el procés de selecció de les prop de 200 persones que en un primer moment s’incorporaran al centre de distribució de Martorelles. Adecco i Manpower són les dues companyies de recursos humans que faran la selecció i que, entre d’altres, es nodreixen dels currículums que en aquest cas els proporciona la borsa de treball del Servei d’Ocupació de Martorelles (SOM). De fet, el SOM gestiona les sol·licituds d’ocupació de veïns de Martorelles, Sant Fost i Santa Maria, i els interessats d’altres municipis també poden fer la sol·licitud a través de l’enllaç amazon.com/jobs

Per desenvolupar el procés de selecció, Manpower s’instal·larà dos cops per setmana a les antigues escoles de Martorelles, mentre que Adecco ho farà des de la seva seu de Mollet. “Hem tingut diverses reunions de treball amb Amazon per afavorir la contractació de la gent del territori”, explicava l’alcalde Marc Candela durant el ple de dilluns. 

Segons el regidor d’Hisenda, Joan Marc Flores, el procés de selecció i contractació serà molt ràpid, ja que “la intenció de l’empresa és poder operar a Martorelles a partir de l’octubre, tot i que abans els seleccionats hauran d’haver passat un període d’aprenentatge de dos mesos en altres centres de la companyia”. 

D’altra banda, Amazon ha iniciat treballs d’adaptació de les dues naus de més de 8.000 m2 que ocuparà al complex logístic del polígon de Can Roca. Aquests treballs consisteixen, entre d’altres, a ampliar la capacitat de les oficines i dels molls de càrrega que hi havia previstos, una actuació que suposa una nova injecció de tresoreria per a les arques municipals. Segons explicava el regidor, actualment l’Ajuntament ja ha ingressat el 77% del total que preveia per tot l’any de l’impost d’obres i construccions (ICIO) gràcies, sobretot, a aquestes obres d’adequació. 

Preocupació per la mobilitat
Pel que fa a la mobilitat a l’entorn del polígon i els accessos a la C-17, l’alcalde Marc Candela va retreure durant el ple a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, haver assegurat que impedirà el pas de camions d’Amazon per la rotonda del Decathlon si abans de la posada en marxa del centre de distribució no hi ha actuacions de millora als enllaços amb la C-17. “Entenem que aquest tipus d’amenaces no són positives per a ningú, perquè Amazon donarà feina a persones de Martorelles, de Mollet i de tot arreu”, indicava.

Candela també assegurava estar treballant amb el Departament de Territori per resoldre aquests aspectes de mobilitat i, de fet, la setmana passada el mateix secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, marcava el 2018 com l’any d’inici d’unes obres de millora als enllaços entre la Vinyota i la C-17.

Edicions locals