Marc Candela (ERC) és investit alcalde de Martorelles

Els fins ara alcalde Romuald Velasco dóna el seu vot a Candela

Política

Marc Candela (ERC) va ser investit alcalde dissabte al celler de can Carrencà en virtut del pacte de govern entre ERC (la força més votada), PSC, MApM i ICV-EUiA. El nou govern quadripartit desbanca l'anterior equip de govern d’UxM, amb Romuald Velasco al capdavant.

Candela va obtenir en la votació d’investidura set vots favorables, equivalents a la majoria absoluta: tres d’ERC, un del PSC, un de MApM i un d’ICV-EUiA, així com també el de l’alcalde sortint Romuald Velasco.

En el discurs d’investidura, el nou alcalde va agrair la feina de l’alcalde i els regidors sortints, i va demanar paciència als veïns per al nou mandat. També es va mostrar disposat a governar per a tothom, “es diguin com es diguin, vinguin d’on vinguin, tinguin el color de la pell que tinguin, resin el que resin, o pensin com pensin”, va dir.

Candela va assegurar que es compromet a governar un màxim de vuit anys i va enumerar alguns dels aspectes en els quals vol centrar-se, des de la millora de les escoles i els serveis socials fins a la conversió de can Carrencà en un centre cultural, social i cívic per a entitats i associacions, així com el fet d'aconseguir un poble adaptat i accessible, entre d’altres.

El nou govern quadripartit, que ja està definit, es compromet a presentar un acord programàtic d’acció de govern abans del 30 de juliol centrat en el foment de la participació, les actuacions sobre la via pública i la revitalització del polígon industrial i el comerç, entre d’altres. També preveu encarregar una auditoria externa i elaborar un Pla d’Actuació Municipal per a tot el mandat (2015-2019) abans de desembre del 2015.

El nou govern de Martorelles estarà format pel mateix Candela, que s’encarregarà de Règim Intern, Urbanisme i Via Pública, Seguretat Ciutadana i Comunicació i Cooperació; Joan Marc Flores (ERC), que portarà Hisenda, Treball i Esports; Gerard Magriñà (ERC), encarregat de Cultura, Joventut i Desenvolupament Tecnològic; Assumpta Pastor (PSC), de Serveis Socials, Dones i Gent Gran; Octavi Mill (MApM), de Promoció Econòmica i Turisme, i Joan Garcia (ICV-EUiA), de Participació, Medi Ambient, Sanitat i Educació.

Edicions locals