"La ciutadania ha de poder participar més a l'Ajuntament"

Luisma Pintor Candidat d'ERC a Santa Maria de Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

"La ciutadania ha de poder participar més a l'Ajuntament"
"La ciutadania ha de poder participar més a l'Ajuntament"

Des de fa més d’una dècada és veí de Santa Maria de Martorelles i amb 42 anys afronta una nova etapa en la seva experiència política. L’any 2011 ja va ser escollit  regidor a l’oposició amb la llista convergent, com a independent, però ho va deixar per motius personals als vuit mesos. Amb tot, des d’aleshores ha seguit la vida política local activament. És un apassionat del modelisme i treballa a Creu Roja Mollet-Baix Vallès, com a tècnic de gestió en diversos programes.  Des de fa anys és soci de la Societat Coral la Fló i a l’octubre passat va deixar la junta de l’AMPA de l’Escola Les Mimoses.

ERC té l’objectiu de governar i canviar la mentalitat de com es percep  el conjunt de Santa Maria de Martorelles gràcies a una major comunicació amb els veïns i les veïnes. El partit independentista vol dotar els ciutadans de més eines de participació a través de les estructures de l’administració local. “La comunicació entre Ajuntament i veïns no pot ser unidireccional, hem de donar informació, i el més important, hem de rebre-la”, apunta l’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya, Luisma Pintor. ERC vol liderar un nou projecte al municipi amb espais comuns per debatre idees o projectes. “Tenim un tarannà que vol fer participar més a la gent per entendre’ns entre nosaltres perquè tots som beneficiaris del municipi”, remarca Pintor, qui destaca: “Ens hem de posar d’acord en tot perquè som un poble que és com una comunitat de veïns”.

La premissa de la candidatura republicana és “obrir l’Ajuntament i totes les seves vies de comunicació pel bé comú”, diu Pintor. El partit independentista vol aglutinar el màxim de suports de la ciutadania: “Volem ser una referència per a qualsevol ciutadà, hagi votat a qui hagi votat. Ens volem nodrir del màxim d’opinions per fer més coses. Per exemple, si algú vol fer un arranjament a un carrer, i en un espai consensuat es creu que s’ha  de fer, ho farem”.

D’entre les propostes que cal acordar entre els veïns i veïnes, ERC reivindica que s’haurien d’intentar mancomunar serveis amb municipis de l’entorn de Santa Maria, com ara “el transport o els residus”. “Creiem que podem aprofitar millor els nostres recursos i els dels pobles del voltant".

En habitatge, ERC aposta per generar les vivendes necessàries per tal que la gent del municipi no hagi de marxar. “No pot ser que hi hagi veïns que marxin del poble perquè no tenim habitatge. Hem de potenciar una política de rehabilitació d’habitatges per poder recuperar les vivendes antigues i poder créixer amb el que necessitem”, assenyala l’alcaldable.

El patrimoni històric és un dels punts destacats del programa. “Hem de catalogar el nostre patrimoni històric perquè ara aquesta feina està incompleta. Tenim un menhir que no està catalogat i qualsevol dia el podríem perdre”, assenyala Pintor. A més, en matèria cultural, ERC vol crear en un espai al municipi d’un centre de creació i promoció cultural. “El lloc està per concretar però tenim idees. Volem que el centre sigui un espai de referència per a al cultura del poble”. 

En serveis a les persones, el grup vol plantejar més dotacions econòmiques envers les persones grans i també vol fer un mapa de serveis del teixit empresarial i productiu del poble “perquè tots ens coneixem encara més i coneixem els serveis de què disposem”, diu.

Edicions locals