“Volem desenvolupar un ateneu a la masia de Can Coll”

Olivia Mones Candidata de Santa Maria en Comú

Política, Entrevistes 26-M

“Volem desenvolupar un ateneu a la masia de Can Coll”
“Volem desenvolupar un ateneu a la masia de Can Coll”

És regidora d’ICV-EUiA, com a independent, des del 2011, fent camí conjunt amb el batlle Julián Trapero en aquests darrers 8 anys a l’equip de govern. Ha portat les carteres d’Hisenda, Medi Ambient, Promoció econòmica, Cooperació, Obres i serveis, a banda de ser la primera tinent d’alcalde en aquest darrer mandat. Als seus 42 anys afronta la seva primera candidatura com alcaldable amb el repte de rellevar Trapero. Li agrada l’esport, la natura i la muntanya, sobretot els racons de la Serralada Litoral. A més, és diplomada com a fisioterapeuta i té estudis de quinesiologia. També és sòcia de la Societat Coral la Fló.

Santa Maria en Comú-En Comú Guanyem agafa el testimoni dels darrers vuit anys de l’equip de govern d’ICV-EUiA amb el repte de continuar la feina feta fins ara. D’entre les propostes més rellevants d’aquest equip renovat hi ha l’aposta ferma de “fer un pla director urbanístic que reguli com hauria de créixer el municipi, més enllà del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per aplicar millores en el dia a dia de la gent”, apunta l’alcaldable dels comuns, Olivia Mones, que remarca que “s’han de preservar espais per a vianants i millorar l’accessibilitat de les persones”.

El més necessari a Santa Maria en els propers quatre anys és, segons En Comú, dotar el poble d’espais d'habitatge perquè la gent del poble hi pugui viure. “Hem de començar a  desenvolupar, sense presses, zones on puguin viure les persones de Santa Maria perquè no volem que la gent del poble es vegi obligada a marxar perquè no hi ha espais”, assenyala  Mones. En aquest sentit, el desenvolupament urbanístic del municipi ha d’anar acompanyat “d’unes polítiques mediambientals perquè Santa Maria està enmig de la Serralada Litoral i això és molt important”.

En l'àmbit urbanístic, l’equip de govern d’ICV-EUiA va impulsar la millora de la plaça del Rei, tot i que el projecte amb Santa Maria en Comú va més enllà. “Vam iniciar la millora de la plaça del Rei, però això ara està aturat per aquest procés electoral. La nostra intenció és desenvolupar un nucli antic al municipi amb les quatre places, que són del Rei, de l’Església, Joan Matons i de l’Ajuntament”. L’objectiu amb aquest projecte és adequar i millorar aquestes quatre places del nucli urbà.

El projecte dels comuns a Santa Maria té la voluntat de desenvolupar un espai a la masia de Can Coll que sigui un punt de trobada entre entitats i ciutadans. “Volem crear un ateneu al municipi que estigui obert per a tothom. En l’actualitat no hi ha cap punt de trobada i la nostra proposta serà ubicar aquest espai a la masia de Can Coll. L’objectiu és convertir la masia en un indret de trobada d’entitats, de joves, de persones grans... del teixit associatiu del municipi”, remarca l’alcaldable.

La llista dels comuns compta com a número 7 amb Xavier Trapero, fill de l’alcalde dels darrers vuit anys, Julián Trapero. “Per a mi és una gran responsabilitat succeir Trapero perquè ens ha deixat una petjada molt important amb la seva forma de fer i la gran capacitat per guiar un equip que treballi pel bé comú. Esperem poder heretar el seu tarannà, sumant gent nova al projecte”, confia l’alcaldable. De la llista, hi ha un total de quatre dones i tres homes “perquè tenim un caràcter feminista important”, apunta Olivia Mones.

Edicions locals