“Farem que la piscina es pugui usar tot l’any”

Mónica Dahan Candidata de Ciutadans a Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

“Farem que la piscina es pugui usar tot l’any”
“Farem que la piscina es pugui usar tot l’any”

Nascuda fa 64 anys a l'Argentina, però d’avis espanyols, fa uns 34 anys que viu a Espanya. En primer lloc a les Illes Canàries però des de fa uns 15 anys ja està establerta a Catalunya i ara és veïna de Lliçà d’Amunt. “Tinc molts vincles d’amistat amb Martorelles i ara amb les persones del partit”, apunta Mónica Dahan. Amb estudis de comercial a l’Argentina, és actualment pensionista després d’haver dirigit diferents empreses. Aquesta és la seva primera experiència política i vol veure Ciutadans amb representació a Martorelles per primer cop. És una apassionada dels viatges i conèixer nous llocs. També té aficions com la pintura i un gran respecte pels animals.

Ciutadans es presenta amb l’objectiu d’entrar per primer cop al plenari i la seva alcaldable, Mónica Dahan Rodríguez, no descarta “formar govern amb un pacte si és possible, tot i que també podem ser una oposició que pensi en el bé del municipi”. El partit taronja té nova agrupació local i s’han marcat com a prioritat “les obres del dia a dia”, assenyala Dahan, qui remarca que aquestes propostes són fruit “del que ens han dit els veïns i veïnes quan hem fet carpes informatives per recollir idees per al nostre programa electoral”.

En aquest sentit, Ciutadans centra la seva mirada en les obres de millora i rehabilitació de carrers per a vianants o l’asfaltatge. “Els diners que es gasten en el nou centre polivalent de Carrencà podrien ser menys i utilitzar-los per millorar els nostres carrers. Hi ha espais que no estan asfaltats i això no pot ser. També hi ha carrers amb molt poca il·luminació. Estem d’acord que a l’espai de Carrencà s’havia de fer alguna cosa, però la inversió ha estat massa cara i el poble del dia dia té altres prioritats”, apunta l’alcaldable de Ciutadans.

D’entre les obres necessàries recollides en el programa electoral del partit taronja hi ha la millora de l'encreuament del semàfor entre els municipis de Martorelles i Sant Fost. “És un espai complicat per entrar o sortir de Martorelles. Cal un pensament d’aquest espai i millorar-lo. Hem de demanar els permisos que siguin necessaris, hem de repensar tot aquest espai perquè el volem fer més accessible per a tothom”, apunta Dahan Rodríguez. A més, Cs vol fer un cens de pisos buits per “generar més habitatge social”, diu.

Cs considera molt important que l’Ajuntament doni més informació i sigui totalment transparent per als ciutadans. “Hem copsat una preocupació per la falta de comunicació i transparència. Volem que això millori dràsticament, volem més informació i més transparència. Per aquest motiu volem millorar la pàgina web i crear un punt d’atenció al ciutadà per assessorar sobre els serveis que tenim o perquè una persona gran pugui anar i veure què posem a la pàgina web”, apunta la líder de Ciutadans.

En equipaments, l’alcaldable taronja vol que hi hagi un tancament de la piscina municipal. “No farem una nova piscina, sabem que podem tancar l’actual que tenim amb una estructura mòbil. Això facilitaria fer un ús de la piscina municipal durant tot l’any perquè seria climatitzada”, avança. Dahan Rodríguez creu que al costat de la piscina es podria fer un gimnàs i unes pistes de pàdel. Pel que fa el pavelló d’esports, Ciutadans vol remodelar l’actual per fer complir la normativa i adaptar-lo fent un pla d’usos.

Un dels serveis que caldria millorar urgentment, segons apunta Cs, és el de neteja. “És preocupant veure com està el poble... hi ha contenidors plens i la brossa es veu. Volem millorar el servei i fomentar l’ús de la deixalleria”, diu i remarca la necessitat de millora de l’espai del pipican: “Necessita neteja, no hi ha cap paperera per dipositar els excrements”.

Edicions locals