“L'espai de Carrencà ha de ser el centre neuràlgic del poble”

Juan F. García Caba Candidat de Martorelles en Comú

Política, Entrevistes 26-M

“L'espai de Carrencà ha de ser el centre neuràlgic del poble”
“L'espai de Carrencà ha de ser el centre neuràlgic del poble”

Des del 2003 és regidor a l’Ajuntament sota les sigles d’ICV-EUiA. Als seus 61 anys es presenta per tercer cop com a alcaldable de la formació d’esquerres, tot i que en aquesta ocasió amb Martorelles en Comú-Podem. “Des de ben jove m’he vinculat a la política, abans amb el PSUC”, explica. Té una àmplia trajectòria a la política local i en el darrer mandat ha estat regidor de l’equip de govern amb les responsabilitats d’Educació, Participació, Salut Pública i Medi Ambient. Té estudis de mestre industrial i és professor de secundària. D’entre les seves aficions destaca el submarinisme, sobretot, a la Costa Brava.

Martorelles en Comú-Podem engloba les sigles i la trajectòria d’ICV-EUiA a Martorelles. Juan Francisco García Caba vol ampliar la representativitat de la formació al consistori, on actualment compta amb un únic regidor, per així poder incidir més en polítiques mediambientals i, sobretot, en benefici per a les persones.
Una de les propostes clau del programa dels comuns és l’aplicació dels impostos progressius. “El ciutadà hauria de pagar segons els seus beneficis. No pot ser que tots paguem el mateix i tinguem sous diferents. És a dir, s’han d’establir uns percentatges segons els teus beneficis i pagar segons això”, considera l’alcaldable, qui considera que aquest sistema "és molt més just”.

En matèria de medi ambient, García Caba aposta per continuar la feina feta en els darrers quatre anys a l’equip de govern amb l’objectiu de consolidar la recollida de la residus amb el sistema porta a porta i reduir la contaminació electromagnètica que provoquen les freqüències de televisió, ràdio o telefonia. “No només ho diem ja nosaltres, la Comunitat Europea ha limitat les radiacions envers les persones i per reduir aquesta contaminació hem de fer estudis i un pla perquè és una qüestió de salut”, assegura el candidat ecosocialista.

La participació és una altra de les potes rellevants del programa comú martorellenc. D’entre els accions proposades, García Caba preveu realitzar una consulta popular amb el veïnat per conèixer quin model de municipi és el preferit pels ciutadans. “Volem conèixer l’opinió de la ciutadania perquè potser volem un Martorelles que no és el que necessita el conjunt del poble. No ens podem equivocar en les obres del futur i necessitem fer projectes que tinguin coherència amb el que volem, com a veïns i veïnes”, remarca García Caba, que assenyala, per exemple, algunes de les seves prioritats: “Volem un municipi que respecti el medi ambient i podem créixer en nombre de persones, però tampoc volem un municipi dens”.

La transformació de Martorelles, segons els comuns, passa per l’espai de Carrencà perquè “aquest ha de ser el centre neuràlgic de Martorelles”, admet l’alcaldable d’En Comú-Podem. “La idea és que pel seu posicionament esdevingui el centre del municipi per serveis, equipaments i ubicació”, remarca. Aquesta transformació també hi és en matèria esportiva perquè els comuns aposten per un nou pavelló d’esports sota el camp de futbol i a la zona que ocupa l'actual pavelló “poder fer un nou espai amb pistes de pàdel o que permeti practicar altres esports”, diu García Caba.

Alhora de possibles pactes, el líder dels comuns es manté prudent a l’espera dels resultats dels comicis del 26 de maig, tot i que valora positivament el pacte de l’equip de govern de l’actual mandat amb ERC, PSC i MAPM.

Edicions locals