“A Martorelles cal reforçar el sentiment de pertinença al poble”

Assumpta Pastor Candidata del PSC-MAPM a Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

“A Martorelles cal reforçar el sentiment de pertinença al poble”
“A Martorelles cal reforçar el sentiment de pertinença al poble”

És el tercer cop que es presenta com alcaldable del PSC a Martorelles. El 2011 es va quedar a l’oposició i en el 2015 va donar un pas endavant i va formar govern local. Això sí, Pastor, de 58 anys i tècnica d’Igualtat a Esplugues de Llobregat, referma el seu compromís feminista i destaca la seva trajectòria com a regidora a Mollet, també amb el PSC, el mandat de 2007 portant la regidoria d’Igualtat. “Sempre he anat a les manifestacions del 8-M, amb la política podem seguir canviant les coses, com ara les polítiques d’igualtat”, admet. És llicenciada en geologia i és una apassionada de llargs passejos per la platja perquè “m’encanta la mar”.

El PSC de Martorelles ha integrat a la seva llista, liderada per Assumpta Pastor,  membres del partit municipalista Més Acció per Martorelles (MAPM), amb representació al plenari els dos darrers mandats. Així doncs es pot veure l'actual regidor de MAPM, Octavi Mill, serà el número 2 de la candidatura. “Els darrers quatre anys hem treballat conjuntament molts aspectes i hi ha hagut molt bona entesa entre tots dues formacions. Hem treballat accions conjuntes i tenim clar que millor plegats”, remarca Pastor, qui confia en fer créixer el nombre de regidors socialistes.

Per incrementar representació, a banda de sumar el suport de MAPM, el PSC centra la seva aposta en les polítiques envers les persones. “Hem de fer créixer el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes del municipi perquè així podrem millorar els serveis i ens el farem més nostre. Perquè tot allò nostre, com ara el poble, ho cuides més”, explica Pastor, qui remarca la necessitat de més polítiques de suport a la infància, els joves i la gent gran. En aquest sentit, la líder socialista vol crear unes beques d’acompanyament als joves durant la seva etapa formativa. “Si donem beques o ajuts durant la infància, creiem que podem també donar-les a estudiants del nostre municipi que vagin fora a seguir els seus estudis”, explica.

Si bé, aquestes beques poden ajudar la joventut a créixer, indirectament també beneficia el bé comú del municipi, segons el PSC. “Si tenim joves millor preparats, voldrà dir que el nostre polígon industrial el podrem farcir amb veïns i veïnes amb estudis superiors. Això repercuteix en generar llocs de feina de qualitat”, augura Pastor, que considera clau la formació del jovent.

En matèria de projectes, avala la trajectòria dels darrers quatre anys amb el nou centre polivalent de Carrencà i el nou centre cívic de Can Sunyer. “Són equipaments per a les persones, que tenen la seva missió de fer cohesió social. Són centres de trobada de gent molt diversa i això és un factor clau per enriquir el nostre municipi”, remarca Pastor, que veu com l’espai de Carrencà “s’està convertir en el nostre centre del poble perquè tenim l’orografia que tenim”.

D’entre els projectes necessaris per al proper mandat, el PSC assumeix la construcció d’un nou pavelló d’esports i generar més habitatge social. “Sobretot habitatge per a joves. A Martorelles tenim un greu problema perquè la nostra joventut està marxant perquè aquí no tenen espais”, assenyala. Per tirar endavant els projectes, el PSC no amaga la bona sintonia que hi ha amb l'actual alcalde, Marc Candela (ERC). “No hi veiem cap problema per continuar perquè ha estat un mandat prou positiu, això sí, els pactes els fan les persones i no els partits”, augura Pastor, que també demana prudència a l’espera dels resultats dels comicis del 26 de maig.

Edicions locals