“A la masia de Carrencà volem ubicar l'Ajuntament”

Josep M. Defaus Candidat de Junts per Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

“A la masia de Carrencà volem ubicar l'Ajuntament”
“A la masia de Carrencà volem ubicar l'Ajuntament”

Aquesta és al seva segona etapa a la política local. La primera va ser de 1999 al 2003, quan va ser regidor d’esports a l’equip de govern de Convergència i Unió. “Va començar sent una broma, però la proposta al final va ser seriosa i m'hi vaig vincular”, diu Josep Maria Defaus. Als seus 67 anys és la primera vegada que es presenta com a alcaldable i en aquesta segona etapa ja suma un bagatge de quatre anys com a regidor a l’oposició. Arquitecte de professió, que segueix en actiu, és també un amant de les motocicletes i sempre que pot aprofita per fer un viatge o sortida de dues rodes.

Junts per Martorelles vol tornar a governar com ho va fer en mandats passats sent Convergència i Unió. L’alcaldable Josep Maria Defaus vol reactivar l’economia local i tirar endavant amb el Pla d’Ordenació Urbanístic de Martorelles (POUM). “Economia i habitatge, són dues accions que van acompanyades”, apunta Defaus, qui posa com a prioritat el POUM: “Jo puc aportar molts coneixements en urbanisme per la meva professió d’arquitecte. Penso que puc aportar una altra manera d’utilitzar els mitjans municipals per dinamitzar l’economia local amb l’urbanisme”. En aquest cas, el candidat vol “tirar endavant el POUM per crear condicions positives per a la construcció d’habitatges de lloguer social”.

Defaus és crític amb l’actual govern local de Martorelles respecte l’urbanisme perquè “al butlletí municipal van dir en una valoració de mandat que havien realitzat un 75% del nou POUM i això no és així, encara no s’ha començat a desenvolupar”. “Amb nosaltres es pot millorar la gestió de l’administració local”, assenyala.

Altres aspectes urbanístics que la formació sobiranista vol desenvolupar són  el projecte de millora de la imatge municipal de les entrades del poble, el carrer Barcelona i l’espai del circuit de motocròs. “Hem de millorar la imatge del poble i això s’ha de fer amb un projecte integral a les dues entrades que considerem prioritàries, com són el carrer Barcelona i on hi ha situat el Circuit de Motocròs, al polígon industrial, per millorar la concepció i estima del municipi”, diu l’alcaldable.

D’entre les construccions necessàries, a banda de generar més espais d’habitatge, també hi ha l’assignatura pendent del nou pavelló. “Haurem de construir un de nou, ho tenim clar, i l'actual s’hauria de remodelar per poder encabir altres activitats esportives”, preveu Defaus.

Un altre punt de mira de Junts per Martorelles al seu programa electoral és la masia de Carrencà. L’alcaldable remarca la importància d’aquest edifici per a la ciutadania i per aquest motiu vol situar-hi a dins el vessant institucional de l’Ajuntament. “És imprescindible remodelar la masia de Carrencà i actualitzar els seus usos. Volem obrir una tanda de consultes populars però considerem que és un bon lloc per col·locar part de l’Ajuntament. S’han de consensuar els seus usos creiem que podria ser un molt bon indret per situar la sala de plens, que seria nova, i el departament d’Alcaldia”, considera.

Respecte a possibles pactes, Josep Maria Defaus no amaga sentir-se còmode en un espai conjunt amb ERC perquè “tenim punts en comú, tot i que hi ha alguns matisos”, adverteix. “Nosaltres no hem tingut problemes per col·laborar amb l’actual equip de govern quan hi ha hagut projectes beneficiosos per a la ciutadania com ara la policia local, el nou centre polivalent de Carrencà o el centre cívic de Can Sunyer”, recorda Defaus.

Edicions locals