“Volem un municipi net, sense barreres i amb carrers asfaltats”

Margarita Casanovas Candidata d'Units per Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

“Volem un municipi net, sense barreres i amb carrers asfaltats”
“Volem un municipi net, sense barreres i amb carrers asfaltats”

Des de l’any 1999 és regidora a l’Ajuntament de Martorelles amb les formacions de Convergència i Unió (CiU) i Units per Martorelles (UxM). Fins al 2005 va ser convergent, aleshores va passar al grup mixt i el 2007 va formar govern local amb Units per Martorelles durant dos mandats. En els darrers quatre anys ha estat a l’oposició. Amb 64 anys, i administrativa de professió, ha portat les regidories d’Ensenyament, Sanitat, Serveis Socials i Governació. Tot i això, és el primer cop que és l’alcaldable d’una formació i ho fa "amb molta il·lusió i un equip renovat”, diu. A banda d’això, fa cant i teatre a l’Escola Orfeònica de Martorelles.

Units per Martorelles vol recuperar l’Alcaldia amb Margarita Casanovas, qui ha estat quatre anys com a cap de l'oposició després de la marxa l'agost de 2015 del que va ser cap de llista del partit i exalcalde, Romuald Velasco. La formació independent local es queixa de la gestió de l’equip de govern local (ERC, PSC, ICV-EUiA i MAPM). “S’han fixat massa en el nou centre polivalent de Carrencà posant la primera pedra i no han fet gestió del dia a dia com l’asfaltatge de carrers o millorar el servei de neteja”, remarca Casanovas.

La líder d’UxM es mostra molt crítica amb la inversió del Centre Polivalent La Vinya de Carrencà. “Ho hem dit en els plens i ho mantenim perquè aquesta és una inversió de més de dos milions d’euros i és massa gran per al poble que tenim. Necessitem un lloc per reunir-nos, això és cert, però no per aquesta quantitat”, diu l’alcaldable, qui assenyala: “Nosaltres teníem un projecte que amb poc més d’un milió d’euros hagués estat millorar perquè contemplava remodelar la masia de Carrencà també, molt necessari”. En aquest sentit, la formació independent considera indispensable el repartiment de la inversió. “El servei de neteja podria haver millorat i la nostra il·lusió és mantenir un poble net perquè si mires els contenidors estan plens”, recorda Casanovas, que també es queixa de l’estat d’alguns dels carrers: “S’han de treure barreres arquitectòniques i s’han d’asfaltar carrers”.

El Pla d’Ordenació Urbanística de Martorelles (POUM) és "una assignatura pendent de l’equip de govern, que nosaltres tirarem endavant”, augura l’alcaldable, que remarca la importància d'aquest planejament urbanístic. “S’ha de fer ja el POUM, no es pot demorar més. El poble de Martorelles està envellit i necessitem nou habitatge o la remodelació dels que hi ha”, apunta Casanovas. D’entre les idees del seu programa electoral per capgirar l’actual situació d’habitatge hi ha “fer un inventari de pisos buits i aconseguir convenis per donar sortida a l'habitatge jove... potser podríem cedir un terreny municipal per fer pisos de lloguer”, remarca.

La candidata d’UxM considera que les obres del centre cívic de Can Sunyer es van tornar a començar “perquè vam forçar l’equip de govern a fer-ho” i manté que el projecte “s’ha fet amb presses i corrents”. “És un espai petit però que es podria aprofitar com un ateneu per fer reunions de joves o entitats”, projecta Casanovas. Tanmateix, la líder d’UxM creu que “anem tard amb el pavelló” perquè “encara no s’ha fet res”. “Nosaltres volem fer un nou pavelló d’esports, però hauríem d’estudiar molt bé on ubicar-ho. Un possible emplaçament per exemple podria ser en uns terrenys del polígon industrial”, preveu Casanovas, qui remarca, sobretot: “Ho farem amb un control dels diners, no ens gastarem tants diners, només els necessaris”.

Edicions locals