“El pla urbanístic és una prioritat per generar nou habitatge”

Marc Candela Candidat d'ERC a Martorelles

Política, Entrevistes 26-M

“El pla urbanístic és una prioritat per generar nou habitatge”
“El pla urbanístic és una prioritat per generar nou habitatge”

L’alcalde de Martorelles vol "continuar el projecte del 2015" com a mínim quatre anys més. Per aquest motiu Marc Candela, de 35 anys i arquitecte tècnic, opta per tercer cop a l’Alcaldia amb ERC. El 2011 va entrar com a regidor i va formar part de l’equip de govern i el 2015 es va convertir en el batlle més jove del Vallès Oriental. “Amb 17 anys ja em vaig vincular a la política amb les JERC, a casa som molt de parlar de política”, admet Candela. A banda de la política, la seva altra passió és la cultura popular i està vinculat als castelleres de Mollet i Reus i a les colles de gegants i ball de gitanes de Martorelles.

ERC de Martorelles vol continuar el projecte de 2015 durant quatre anys més al govern i amb Marc Candela com alcalde. Un de les fites del seu mandat ha estat la col·locació de la primera pedra del que serà el nou Centre Polivalent La Vinya de Carrencà. “Hem de continuar amb el projecte. És molt important per al municipi”, admet Candela, qui remarca el projecte de remodelació de la masia de Carrencà: “Hem de reformar-la com es mereix amb una biblioteca i en els baixos tots els serveis de l’administració local, que ara per ara, estan disgregats. D’aquesta manera tindrem dos espais consolidats per als serveis municipals, l’edifici de l’Ajuntament i la masia de Carrencà”.

Un dels reptes de Martorelles i que vol afrontar ERC des del govern és el desenvolupament d'un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per establir criteris urbanístics i decidir com serà el Martorelles dels propers anys. “El POUM és una prioritat per resoldre els problemes d’habitatge del municipi. Durant el mandat hem fet passes però m’hagués agradat que fossin més avançades”, assenyala Candela, qui diu ser conscient que a Martorelles "hi ha poc habitatge i això és un problema per als joves i per al poble. En els darrers deu anys la població ha quedat més envellida per la marxa dels joves i això ho volem solucionar amb el POUM”.

Per a la formació independentista, el Martorelles més immediat passa per una intervenció integral urbanística de millora d’alguns dels seus carrers. Concretament, el programa electoral d’ERC considera claus la reforma integral dels carrers Can Sunyer, Aurora, Sól, Núria, Sant Joaquim i Mercè Rodoreda. “Farem asfaltatge, arranjaments, una plataforma única en alguns dels seus entorns per millorar el pas de vianants, il·luminació i més places d’aparcament”, remarca Candela. Immediat també serà l’acabament de les obres del barri de Can Sunyer amb l’obertura del nou centre cívic. “Esperem que en poques setmanes perquè hi hagut una demora de l’empresa constructora”, replica l’alcaldable, que confia obtenir un nou centre cívic “referent per a la ciutadania amb serveis per a les persones amb tallers i cursos”.

El pavelló d’esports és una de les obres que el proper equip de govern haurà d’afrontar i ERC té clar que farà un nou pavelló d’esports en els terrenys de sota el camp de futbol. “Necessitem aquest nou pavelló d’esports, que serà referent. I guanyarem un nou espai municipal perquè en l’actual pavelló tindrem l’oportunitat de decidir què fer. Per aquest motiu farem una consulta popular”, anuncia Candela.

En cas de necessitar pactes per governar, Candela aposta per un equip de govern “progressista”, a la vegada que admet sentir-se molt còmode amb els seus actuals socis de govern amb PSC, ICV-EUiA i MAPM. “Som com una colla d’amics”, es mostra satisfet.

Edicions locals